k2 joomla extensieSoms vraagt een site om een wat andere content structuur dan de gebruikelijke artikelen.Hiervoor bestaan er zogenaamde Content Construction Kit´s (CCK´s). Hiermee kun je zelf bepalen welke velden er ingevuld moeten worden en ook hoe deze getoond worden.

  • wil je bijvoorbeeld een producten/catalogus maken
  • of wil je dat een klant bij het invoeren van een artikel bepaalde velden verplicht invult en dat deze velden op een wat apartere manier getoond worden
  • of moet er een ledenboek gemaakt worden met persoonsgegevens waarin bezoekers van de site ook kunnen zoeken naar specifieke gegevens.

Eigenlijk kun je met CCK's zelf bepalen hoe de inhoud van de site er uit komt te zien. Met verschillende extensies zijn verschillende uitbreidingen te maken. De keuze voor een CCK hangt dus af van specifieke wensen en eisen aan het gebruik van de website.

K2 van Joomlaworks is een van de bekendere CCK's. In gebruiksgemak redelijk snel te begrijpen. De inhoud van de K2 artikelen worden echter niet in de Joomla artikelenbeheer neergezet. Het heeft zijn eigen database-invoer. dat is iets dat een nadeel kan zijn op termijn (niet noodzakelijkerwijs).

Indien u meer informatie wilt over de mogelijkheden of u heeft hulp nodig bij het beheer van K2, neem dan even contact op.